Heb ik recht op premies?

Als u uw woning gaat renoveren, kan u in aanmerking komen voor verschillende premies zoals o.a. de Vlaamse renovatiepremie. Dit kan u een mooi prijsvoordeel opleveren. Deze informatie is gebundeld per gemeente op één website: http://www.premiezoeker.be.

Let wel: een van de voornaamste voorwaarden om in aanmerking te komen, is dat de renovatiewerken uitgevoerd worden door een erkend aannemer.

Op het stadhuis van uw gemeente kan u steeds terecht indien u hierover meer informatie wenst.

Hieronder geven we u graag de meest voorkomende premies.

1) renovatiepremie

De belangrijkste voorwaarden zijn dat de woning minstens 25 jaar oud is en u minimum 2500 euro aan facturen moet kunnen voorleggen (excl. btw).

http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/werken-die-aanmerking-komen-voor-de-renovatiepremie

2) Verlaagd BTW-tarief

Uw woning moet ouder dan 10 jaar zijn en de werken moeten uitgevoerd worden door een aannemer. Bovendien moet het gaan om een privéwoning, waarvan maximaal de helft voor professionele doeleinden gebruikt wordt.

https://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/premies-voor-renovatie/btw-tarief-van-6-bij-renovatie-van-woningen

Heeft u vragen over premies?
Wilt u een afspraak maken?